De Schapenheld Ervaring

Schapenheld biedt de mogelijkheid voor een heleboel activiteiten. Ga bijvoorbeeld met de kudde en herder op pad en geniet van de mooiste plekjes op de Brabantse Kempen. Ervaar de romantiek van het herdersvak binnen de hectiek van de moderne infrastructuur, slow life in a fast world.

“Dat noemen we nu de Schapenheld Ervaring”

Bekijk Hieronder Alle Activiteiten

2017-04-04T16:02:21+02:00

Lammetjesdagen

Lammetjesdagen Medio februari begint voor de herder het nieuwe seizoen. De winter is in zijn nadagen en het nieuwe leven ontwaakt in rap tempo. Het seizoen begint traditioneel met de [...]

Voor de hele familie

Een bezoek aan Schapenheld is een kindertraktatie bij uitstek. Kom tijdens de Lammetjesdagen kijken naar de pasgeboren lammetjes, vier je verjaardagsfeestje midden tussen de schapen, of zie hoe de schapen hun jasje uitgedaan wordt tijdens de schapenscheerdagen!

Proef de smaken van de Kempen

Schapenheld zet zich in voor het behouden van authentieke streekproducten. Goede, eerlijke producten en pure smaken. Kom eten bij de herder en geniet van onze ambiance, en maak uw keuze uit een lunch of diner. Kies bijvoorbeeld voor een  Schapenheld Streeklunch met heerlijke streekproducten of voor de Kempen Lam BBQ boven het kampvuur met Kempen Lam aan het spit.

Arrangementen voor bedrijven

Voor bedrijven hebben wij speciale arrangementen op velerlei gebied. Zo is de korte wandeling met de herder of een Streeklunch bij de herder een heerlijk en verfrissend moment tijdens een seminar of cursusdag. De Dagtocht bevat naast een stevige wandeling ook teambuilding elementen voor een gezellig en verantwoord dagje uit! Niet alleen goed voor de teamspirit binnen uw bedrijf , u steunt hiermee tevens het behoud van ras, smaak en natuur. De BBQ met Kempen Lam behoort ook tot de mogelijkheden, als activiteit op zich of in combinatie met een trektocht.

Workshops & Educatie

Bij interesse worden er bij Schapenheld ook workshops gegeven op het gebied van wol zoals: Wol spinnen, vilten, huiden looien en voor de meer avontuurlijke gasten geven wij ook een workshop overleven als herder. Ook geeft Schapenheld  gastlessen op basisscholen, waarbij alles wordt verteld over het werk van schapenherder en wat de kudde zoal doet. Hierbij is het mogelijk om de herder met een kleine kudde op school te laten komen.

Ook is het mogelijk om met (grote) groepen MBO-studenten cursussen en praktijkonderwijs te volgen.