Project Description

Slow Food

Slow Food is een internationale beweging van mensen en bedrijven die vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Eten moet goed smaken zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid aan te richten tijdens het produceren Waarbij de producenten een eerlijke prijs voor hun producten krijgen.

Slow Food werd in 1989 opgericht als reactie op fast food en is uitgegroeid tot een internationale beweging. De organisatie streeft niet alleen naar eerlijke smaken maar is ook geïnteresseerd in o.a. de herkomst en productie wijze van de producten.

Ark van de Smaak

Biodiversiteit en behoud van authentieke rassen en soorten staat bij Slow Food hoog op de agenda. Ter ondersteuning van de producenten en het in stand houden van authentieke rassen en soorten heeft men Ark van de Smaak gelanceerd.

In de Ark van de Smaak worden traditionele en ambachtelijke streekproducten gedocumenteerd om de kennis en de producten niet te laten verdwijnen. Om hierin opgenomen te worden dient het product aan vele criterea te voldoen.

Inmiddels zijn zo’n 1.000 producten in de Ark van de Smaak opgenomen waaronder 16 uit Nederland. De Chaamse hoen en Kempisch Heideschaap maken sinds  22 februari 2012 deel uit van dit select gezelschap.

Restaurants

Schapenheld is hofleverancier bij sterren koks en sterren restaurants. u vindt onze producten op de kaart bij onder andere:

Restaurant Merkelbach, Geert Burema.

Bridged in The Grand, Joris Bijdendijk.

Al Bàcaro, Vezio Furlani.

Pianeta Terra, Fabio Antonini.