Project Description

Schaapscheerdagen

Als de zomermaanden steeds meer dichterbij komen wordt het tijd om de schapen te ontdoen van hun wintervacht. De tijd om de schapen te scheren is aangebroken, weg met de winterjas.

Tijdens de Schapenscheerdagen is iedereen welkom om te zien hoe het scheren van schapen te werk gaat. Tevens zijn er workshops rondom wol, met wol en is er veel informatie te vinden omtrent de toepassingen van wol. Natuurlijk kunt u ook een vers geschoren vachtje kopen om thuis te bewerken. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten en bij het weggaan een klein aandenken aan de Schaapscheerdagen.

Schaapscheerdagen 2017

Deze weekeinden worden circa 400 schapen vakkundig geschoren door onze schaapscheerder Adam. Al weken is hij bezig om de kneepjes van het vak nog verder te perfectioneren. Zijn doel is om het Oisterwijks record, welke nu staat op 3 minuut 10, verder aan te scherpen. Het terrein wordt zo ingedeeld dat de schapen met zo min mogelijk stress langs de schaapscheerder gaan. Voordat ze het zelf door hebben zijn ze ontdaan van hun wintervacht en lopen de schapen vrolijk door naar de rest van de reeds geschoren deel van de kudde.

Tijden de schaapscheerdagen kan u niet alleen visueel genieten van de schapen maar ook proeven van dit eerlijk en heerlijke Slow Food product. Naast een broodje Schapenheld en Kempen Lam van het spit zijn er ook Schapenheld droge worsten, BBQ pakketten en handgemaakte zeepjes te koop.